Стан здоров'я Саакашвілі: Зеленський дав доручення МЗС і звернувся до влади Грузії

Читать на русском
Зеленський заявив, що росія вбиває експрезидента Грузії та українського громадянина Міхеїла Саакашвілі руками грузинської влади.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що росія вбиває експрезидента Грузії та українського громадянина Міхеїла Саакашвілі руками грузинської влади.

Відповідну заяву глава держави опублікував у понеділок, 3 липня, після того, як Саакашвілі вперше за кілька місяців виступив у суді та показав наслідки перебування під вартою.

Рада просить Грузію відпустити Саакашвілі на лікування за кордонРада звернулася до Грузії, а також до Європарламенту, Ради ЄС Єврокомісії, ПА Ради Європи із закликом негайного переведення третього президента Грузії Михайла Саакашвілі на лікування за кордон.

«Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити цей знущання та домовитися про повернення Саакашвілі в Україну. Наші партнери щодо координації з Україною також пропонували різні опції порятунку», – написав президент у Telegram.

Зеленський повідомив, що доручив МЗС викликати посла Грузії в Україні та вручити йому ноту протесту. Крім того, зовнішньополітичне відомство має запропонувати послу залишити Україну протягом 48 годин «для проведення консультацій зі своєю столицею».

Президент також закликав грузинську владу передати Саакашвілі Україні для необхідного лікування та догляду.

Нагадаємо, на опублікованих сьогодні кадрах видно, що Міхеїл Саакашвілі дуже схуд.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі особисто попросив владу Грузії відпустити його на лікування за кордон. За словами експрезидента, ув'язнення у грузинській в'язниці перетворило його на хвору людину з більш ніж 20 серйозними діагнозами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: