Путін звернувся до росіян через бунт Пригожина: головні заяви

Читать на русском
Президент російської федерації володимир путін заявив про внутрішню зраду та віддав наказ Збройним силам зупинити збройний заколот.
Укрінформ

Президент російської федерації володимир путін заявив про «внутрішню зраду» та віддав наказ Збройним силам зупинити «заколот».

Російський диктатор володимир путін звернувся до росіян 24 червня через бунт ватажка ПВК «Вагнера» Євгенія Пригожина.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Зокрема, путін заявив, що у рф «намагаються організувати заколот, тому тепер країна захищає себе від внутрішньої зради». Диктатор звинуватив Пригожина у зраді та зазначив, що той штовхає своїх найманців на «братовбивство». При цьому він назвав героями тих «вагнерівців», які беруть участь у війні проти України.

«А те, з чим ми зіткнулися, – це саме зрада. Надмірні амбіції та особисті інтереси призвели до зради. До зради і своєї країни, і свого народу, і тієї справи, за яку пліч-о-пліч з іншими нашими частинами та підрозділами билися і гинули бійці та командири групи «Вагнер», – заявив він.

При цьому він вважає, що росію намагаються штовхати до поразки та капітуляції, відтак заходи проти бунтівників «будуть жорсткими». Зокрема, за його словами, Збройні сили російської федерації отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто організував заколот.

«Той, хто організував і готував військовий заколот, хто підняв зброю на бойових товаришів, – зрадили росію. І дадуть відповідь за це. А тих, кого намагаються втягнути в цей злочин, закликаю не робити фатальну та трагічну, неповторну помилку, зробити єдино правильний вибір - припинити участь у злочинних діях», – додав він.

Російський диктатор також повідомив, що у Москві проводяться антитерористичні заходи, спрямовані на посилення заходів безпеки, запроваджено додатковий контроль на дорогах. Аналогічні заходи вживаються й на території області.

Нагадаємо, увечері 23 червня Пригожин звинуватив військових країни-окупанта рф у завданні удару по тиловому табору найманців. За словами Пригожина, «загинула величезна кількість бійців».

Згодом Пригожин оголосив «похід» до Ростова-на-Дону, щоб «розібратися з беззаконням в армії» та Шойгу.

У відповідь Федеральна служба безпеки росії порушила кримінальну справу через заклик глави ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина до збройного заколоту, йому загрожує 20 років тюрми.

Згодом стало відомо, що у Москві запроваджують антитерористичні заходи, а у Ростові «вагнерівці» захоплюють адмінбудівлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: