Росія наростила виробництво «Калібрів» та Х-101 – розвідка

Читать на русском
Росіяни виготовляють приблизно сорок, тридцять ракет, в залежності від типу. Рівень виробництва зараз навіть трішки більше, ніж це було до війни.
Фото: росЗМІ

Країна-агресор наростила виробництво ракет «Калібр» та Х-101 у 3-4 рази, а також удосконалила застосування ракетного озброєння та дронів.

Про це заступник начальника ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький повідомляє в інтерв'ю «РБК-Україна».

Росія будує на своїй території завод з виробництва іранських дронів – Білий дімТегеран бере безпосередню участь у цьому процесі, поставляючи владі рф всі необхідні матеріали. Очікується, що завод введуть в експлуатацію на початку наступного року.

«Дійсно, по цих ракетах, які ви назвали, відбулося зростання виробництва. Це приблизно в 3-4 рази. Так, росіяни виготовляють приблизно сорок, тридцять ракет, в залежності від типу. Менше – «Кинжалів», до шести одиниць. Рівень виробництва зараз навіть трішки більше, ніж це було до війни», - заявив Скібіцький.

При цьому, він додав, що велику кількість ракет зі свого арсеналу противник використав з жовтня по січень.

«Якщо ми проаналізуємо, то березень, квітень були доволі – не скажу, що спокійні – але застосування тоді ракетного озброєння було найменшим, починаючи з жовтня. Окупанти накопичили свої резерви, відновили виробництво по більшості позиціях, змінили або навіть удосконалили тактику застосування і ракетного озброєння, і безпілотних літальних апаратів. Результат таких заходів ми побачили в травні. Особливо якщо брати показники по безпілотних літальних апаратів. Їх було використано найбільше, починаючи з жовтня минулого року», - додав представник ГУР.

Водночас, Скібіцький прокоментував появу у Брянській області рф протикорабельного комплексу «Бал». Згідно з його словами, розвідка має підтверджені дані, що росіяни активно працювали над тим, щоб модернізувати його і отримати можливість застосовувати по наземних цілях.

Нагадаємо, що сили ППО вночі знищили 13 російських ракет Х-101/Х-555.

Раніше посли G7 пообіцяли докласти більше зусиль, щоб позбавити росію компонентів для ракет.

Також у ГУР спрогнозували розвиток війни у найближчі 2-3 місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: