Пентагон переоцінив вартість допомоги Україні на кілька мільярдів

Читать на русском
Помилка в розрахунках виникла тому, що служби Пентагону використовували вартість обладнання, яке заміщує передану техніку, а не так звану залишкову вартість.
Getty Images

Міністерство оборони США переоцінило вартість озброєння, наданого Україні з лютого 2022 року, на 6,2 мільярда доларів між оцінною та реальною ціною.

Про це заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх, яку цитує видання АP.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що ця сума перевищена приблизно вдвічі за початковими оцінками. Таким чином, утворився надлишок, який буде використаний для майбутніх пакетів безпеки.

Згідно зі словами Сінгх, докладний аналіз помилки у бухгалтерському обліку показав, що військові служби використали вартість заміни, а не балансову вартість обладнання, яке було вилучено із запасів Пентагону та відправлено до України.

Представниця американського військового відомства зазначила, що остаточні розрахунки показують, що помилка склала 3,6 мільярда доларів у поточному фінансовому році та 2,6 мільярда доларів у 2022 фінансовому році, який закінчився 30 вересня минулого року.

Як зазначає видання, таким чином, Пентагон тепер має додаткові кошти, які можна використовувати для підтримки України в її контрнаступі, і немає потреби узгоджувати між Білим домом і Конгресом ще один пакет військової допомоги нашій країні.

Нагадаємо, що вже сьогодні, 21 червня, Сполучені Штати Америки можуть оголосити про новий пакет військової допомоги для України.

Раніше Міністерство оборони США станом на 14 червня оцінило загальний обсяг військової допомоги Україні у більш ніж 40 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: