Байден назвав Сі Цзіньпіна диктатором: у МЗС Китаю висловили протест

Читать на русском
Байден назвав Сі Цзіньпіна диктатором. У МЗС Китаю заявили, що такі висловлювання є відкритою політичною провокацією.
Фото: AP

Президент США Джо Байден назвав голову Китаю Сі Цзіньпіна диктатором.

Як пишу Politico, таку характеристику американський президент дав Сі, коли говорив про виявлення в повітряному просторі США китайських аеростатів.

Протистояння США та Китаю: порівняння економічного та військового потенціалу державПротистояння США та Китаю. Порівняння економічного та військового потенціалу двох країн – на інфографіці.

«Причина, через яку Сі Цзіньпін дуже засмутився, коли я збив цей аеростат зі шпигунським обладнанням на два товарні вагони, полягає в тому, що він не знав, що він був. Диктатори відчувають велике замішання, коли виявляються не в курсі того, що сталося», – сказав Байден.

У Міністерстві закордонних справ Китаю вже прокоментували висловлювання Байдена та висловили протест.

«Відповідні зауваження американської сторони вкрай безглузді та безвідповідальні, вони серйозно суперечать фактам, порушують дипломатичний протокол і зазіхають на політичну гідність Китаю. Вони є відкритою політичною провокацією», – цитує представника міністерства Мао Нін AFP.

Зазначимо, що буквально днями у Китаї побував держсекретар США Ентоні Блінкен, це був його перший візит за п'ять років. У Китаї назвали переговори з Блінкеном дуже конструктивними.

Нагадаємо, у березні ЗМІ писали, що Сі Цзіньпін проігнорував пропозицію поговорити телефоном з Джо Байденом.

На інфографіці «Слово і діло» порівняло економічний та військовий потенціал США та Китаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: