Індонезія запропонувала свій «мирний план» у війні з рф: реакція України

Читать на русском
Індонезія запропонувала свій так званий мирний план для врегулювання війни з росією. У Міністерстві закордонних справ України розкритикували його.
Getty Image

Індонезія запропонувала свій так званий мирний план для врегулювання війни з росією. У Міністерстві закордонних справ України розкритикували його.

Про це йдеться на facebook-сторінці речника МЗС Олега Ніколенка.

Міністр закордонних справ Індонезії Прабово Субіанто на безпековому саміті у Сингапурі представив «мирний план» для України. У ньому війну з росією називають «подіями в Україні», які негативно впливають на людей в усьому світі через зростання цін на продукти та енергетику.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Відтак Субіанто закликав до негайного припинення вогню та створення демілітаризованої зони, а також проведення на «спірних територіях» референдуму, щоб «визначити волю жителів».

«Перше, негайно припинити вогонь і бойові дії. Друге, розвести війська з кожної сторони на 15 кілометрів від нинішньої лінії фронту та створити демілітаризовану зону, і третє, створити під егідою ООН миротворчу місію, яка стежитиме за дотриманням режиму припинення вогню», – заявив він.

Речник МЗС Олег Ніколенко подякував Індонезії за увагу до врегулювання війни та наголосив, що між Україною та росією немає спірних територій, щоб проводити там референдуми, а окупація частини нашої держави є фактом, зафіксованим в офіційних документах ООН. Відтак російська армія має забратися із українських територій й альтернативних сценаріїв бути не може.

За словами Ніколенка, припинення вогню, розведення сил на 15-кілометрову відстань та створення демілітаризованої зони теж не спрацюють, бо росія скористається цим для накопичення нових сил.

«Довготривалий мир в Україні означає звільнення українських територій від російської окупації. На це і спрямована Формула миру президента України Володимира Зеленського. Запрошуємо Індонезію долучитися до її активного втілення», – наголосив український дипломат.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що замість контрнаступу України краще домовитися про припинення вогню та переговори. Згодом Україна відреагувала на заяву чиновника.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: