Остаточні плани контрнаступу ЗСУ ще не затверджені – Данілов

Читать на русском
Військово-політичне керівництво України розробило відразу кілька сценаріїв контрнаступу ЗСУ, але жоден із варіантів ще не був затверджений президентом.
Фото: УНІАН

Військово-політичне керівництво України розробило відразу кілька сценаріїв контрнаступу ЗСУ, але жоден із варіантів ще не був затверджений президентом.

Про це в ефірі телемарафону розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

У Міноборони спрогнозували наслідки контрнаступу ЗСУПредставник військового відомства не став розкривати дату початку та місця проведення наступальних дій. При цьому він вважає, що коли це станеться, Росія буде в паніці.

За його словами, остаточний план контрнаступу прийматиметься з урахуванням ситуації на фронтах.

«Наші військові знають, що робити, де робити і коли робити. Остаточні рішення щодо термінів та напрямків прийматимуться у кабінеті Верховного головнокомандувача ЗСУ – президента нашої країни. Плани ще не затверджені, ми маємо кілька варіантів, і всі вони в роботі. І залежно від тих обставин, які будуть у той чи інший час, прийматимуть ті чи інші рішення», – заявив Данілов.

Він також відреагував на заяви окремих офіційних осіб, присвячені майбутньому контрнаступу.

«Коли хтось починає про щось говорити, навіть із шановних інститутів на Заході, повірте, на сьогоднішній день людей, які знають точно всі наші плани, не існує», – зазначив Данілов.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков нещодавно сказав, що Україна у «глобальному сенсі» готова до контрнаступу. Він також назвав три складові успішного контрнаступу ЗСУ.

Президент Чехії, у свою чергу, застеріг Україну від ухвалення поспішних рішень щодо контрнаступу.

Раніше видання Politico заявило, що Україна тримає в таємниці від союзників деталі майбутнього контрнаступу, побоюючись витоку інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: