Росія звинуватила Україну в спробі завдати удару по Кремлю: реакція соцмереж

Читать на русском

У мережі обговорюють атаку безпілотників на будівлю Кремля цієї ночі. Добірка від Слово і діло.
Ілюстративне фотоaspi.com.ua

У росії сьогодні звинуватили Україну в «спробі завдати удару по Кремлю» – нібито військові збили два безпілотні літальні апарати. Постраждалих внаслідок «атаки» немає, а самого володимира путіна на цей момент взагалі не було у будівлі.

Проте в Кремлі заявили, що розцінюють інцидент «як сплановану терористичну акцію та замах на президента», а також пообіцяли відповісти «де і коли вважатимуть за потрібне».

У мережі вже з'явилися відео «удару по центру прийняття рішень», а «Слово і діло» зібрало реакцію соцмереж на «атаку».

«Як за рік усе змінилося. Рік тому в Україні дуже переживали щодо 9 травня, побоюючись, що росія може щось виконати в контексті дати. Тепер ось та сторона переживає. Причому не безпідставно», – написав Денис Гороховський.

«Думаю, найближчими днями кремлівські спробують «помститися». Напевно, запустять ракети по центру Києва, житлових будинках або по якимось знаковим об'єктаз. Після вибуху Керченського мосту приблизно так і було. Інакше «не за поняттями» вийде», – вважає Іван Яковіна.

Денис Казанський вважає удар по Кремлю «очевидною провокацією». «Схоже на спробу виправдати масові вбивства мирного населення України, удар по житловому будинку в Умані або якісь звірства, що плануються. Або спробувати зірвати контрнаступ, якого панічно боятися у Кремлі», – написав він.

«До речі: якщо що, то історія про використання росіянами ядерної зброї на 9 травня вже була минулого року», – зазначив Стас Козлюк.

«Можу помилятися, але судячи з відео та географічного розташування Кремля, безпілотник летів не українським напрямом (південний захід), а зі сходу», – вважає Віталій Трубніков.

А у Національному агентстві з питань запобігання корупції вирішили нагадати українцям, що після перемоги українцям не потрібно буде декларувати сувеніри з Москви у вигляді залишків кремля.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які населені пункти в тилу рф та на окупованій території України зазнавали атак безпілотників.

Також ми писали про реакцію соцмереж на виступ путіна, під час якого він оголосив про анексію чотирьох областей України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: