«Бавовна» у Бєлгороді: на яких об'єктах прикордонного міста цього року відбувалися вибухи та пожежі

Читать на русском

У неділю ввечері в російському Бєлгороді знову лунали вибухи: як заявила місцева влада, у ТЕС «прилетів безпілотник», і частина міста залишилася без світла. У військово-політичному керівництві України неодноразово попереджали, що росіяни все частіше відчуватимуть на собі наслідки розв'язаної ними війни. І справді, лише у цьому прикордонному регіоні з початку року сталося понад два десятки пожеж та вибухів. Випадки «бавовни» у Бєлгороді та області – на інфографіці «Слово і діло».

Вибухи та пожежі у російському Бєлгороді та області за цей рік – на інфографіці. Усього було більше двох десятків інцидентів.
Вибухи та пожежі у Бєлгороді та областіСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Наші аналітики всього нарахували 23 відомі випадки вибухів та пожеж у цьому регіоні, половина з них – у самому Бєлгороді.

Наприклад, пізно ввечері 27 лютого в місті впали три безпілотні літальні апарати. Постраждалих не було, але було вибито вікна у будинках та пошкоджено автомобілі.

14 березня місцевий губернатор В'ячеслав Гладков повідомив, що над Бєлгородом та районом «система ППО збила три ракети С-300». За кілька днів він повідомив про збиття ще двох ракет: за інформацією місцевих ЗМІ, в результаті було пошкоджено залізничні вагони на вокзалі.

27 березня, за інформацією ЗМІ, безпілотник із саморобним вибуховим пристроєм атакував газонапірну станцію «Газенергомережі» у Бєлгороді.

1 квітня у Бєлгороді сталася масштабна пожежа на нафтобазі, але її причини влада не назвала.

Увечері 10 квітня ще один безпілотник із невідомим вибуховим пристроєм намагався атакувати аеропорт імені Шухова у Бієгороді, стверджували ЗМІ. Вибух пошкодив паркан та кабель сигналізації.

16 квітня безпілотник ударив по тепловій електростанції у Бєлгороді, внаслідок чого ТЕС спалахнула.

Крім того, у Бєлгороді кілька разів відбувалися загадкові «хлопки» про причини та наслідки яких не повідомлялося.

У Бєлгородській області цього року вже було кілька інцидентів на військових об'єктах. 3 січня сталися вибухи на такому об'єкті в місті Новий Оскол, проте влада заявила про «займання тимчасової споруди».

14 січня у військовій частині на хуторі Тоненьке військовий підірвав гранату РГД-5, в результаті сталася пожежа та детонували боєприпаси – серед військових були загиблі та поранені.

У ніч проти 4 лютого в Борисівці сталася масштабна пожежа на нафтобазі – Гладков заявив, що на її територію «потрапили снаряди».

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало інформацію про великі пожежі в Москві та її околицях з початку повномасштабної війни.

З інфографіки можна дізнатися, які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та Білорусі.

Також ми писали, як росія готується оборонятися на своїй території.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: