Росіяни не використовують китайське озброєння на фронті – Данілов

Читать на русском
Україна не фіксує фактів використання росією китайської зброї, незважаючи на таку інформацію, опубліковану з посиланням на секретні документи США.

Незважаючи на інформацію з «секретних документів Пентагону», наразі Україна не бачить фактів використання росіянами китайської зброї на фронті.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передає ТСН.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

«Якщо б китайська зброя тут з’явилася, ви пам’ятаєте, коли з’явилися іранські ударні безпілотники, ми одразу про це зробили заяву. Ми їх розібрали, як кажуть, по кісточках, і навіть дані тих країн, компоненти яких там були використані. Ми до них звернемося офіційно, з питанням, чому так сталося і це треба обов’язково припинити. Китайського озброєння ми зараз на нашому фронті не бачимо», – каже секретар РНБО.

Данілов також зазначив, що поки немає причин, з яких Китаю було б вигідно постачати зброю рф.

«Позиція Китаю нейтральна – вони не підтримують не одну, ні іншу сторону», – підкреслив він.

Данілов також запевнив, що якщо китайське озброєння все ж з'явиться в російських загарбників, Україна одразу проінформує наше суспільство і світ.

Нагадаємо, у російській зброї все частіше почали знаходити деталі з Китаю.

Також генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що росія просила китайську зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: