Угорщина таємно дозволяє використовувати свій повітряний простір для постачання зброї Україні – Politico

Читать на русском
Угорщина могла дозволити союзникам НАТО використовувати свій повітряний простір для перекидання військової допомоги в Україну, випливає зі злитих документів Пентагону.
Keystone Press Agency / Global Look Press

Угорщина таємно дозволила союзникам НАТО використовувати свій повітряний простір для постачання зброї Україні.

Про це, як пише видання Politico, йдеться у злитих у мережу матеріалах Пентагону.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

В одному з документів, які опинилися у відкритому доступі, детально описується план українських льотчиків щодо перевезення гелікоптерів з Хорватії в Україну через повітряний простір Угорщини. Якщо це правда, зазначає видання, це означає не тільки те, що Угорщина пропускає військову допомогу через своє небо, але це й суперечить повідомленням про те, що гелікоптери будуть перекинуті землею або літаками через Польщу.

У документах також згадується, як наприкінці лютого прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав США «одним із трьох головних супротивників своєї партії» на нараді щодо політичної стратегії. Ці зауваження, зазначає Politico, є «підвищенням рівня антиамериканської риторики» з боку Орбана.

Зазначимо, Угорщина ще минулого року публічно відмовилася допомагати союзникам України у постачанні західної зброї.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країну хочуть втягнути у війну в Україні.

Нагадаємо, він також заявив, що Угорщина й надалі виступатиме за припинення вогню та початок мирних переговорів, але це не означає, що «росія має зберегти за собою окуповану на даний момент територію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: