Зеленський обговорив із прем'єром Іраку українську формулу миру

Читать на русском
Україна продовжує розширювати зовнішньополітичні можливості держави. Сьогодні домовились з прем’єр-міністром Іраку про нову енергію наших міждержавних взаємин, заявив Вододимир Зеленський.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Іраку Мухаммедом Шиа ас-Судані. Під час переговорів вони обговорили українську формулу миру.

Про це повідомив глава держави у своєму зверненні.

Крім того, він повідомив про звільнення ще 100 українських захисників і захисниць.

«Сьогодні – хороша новина від нашої команди, що займається обмінами. Вдалося повернути додому ще 100 захисників і захисниць. 80 чоловіків і 20 жінок. Це армійці, прикордонники, воїни Військово-Морських сил, нацгвардійці. Серед них, до речі, оборонці «Азовсталі»», – зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що триває робота над поверненням всіх українців із російської неволі.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Я дякую всім у нашому Координаційному центрі ГУР, дякую кожному, хто займається переговорами й підготовкою обмінів. А особливо я вдячний усім, хто підтримує наших людей після звільнення й дбає про лікування, про адаптацію. Це важливо.

  • Продовжуємо розширювати зовнішньополітичні можливості нашої держави. Сьогодні домовились з прем’єр-міністром Іраку про нову енергію наших міждержавних взаємин.

  • Говорив сьогодні з прем’єр-міністром Греції, переважно щодо наявних викликів. Розказав про безпекову ситуацію, ширше – про нашу активність заради повернення миру й захисту людей. Дякую Греції за готовність продовжувати наявну співпрацю та йти разом до більшого.

  • Зустрівся сьогодні з Річардом Бренсоном – дуже відомим британським підприємцем і давнім другом України. Він підтримує нас іще з 14-го року – і словом, і конкретною роботою. Зараз вирішив приєднатися до команди амбасадорів United24. Дякую за це!

  • Маємо й чергові кроки в оборонній допомозі нашій державі від Німеччини, дякую за них. Два тижні – і посилення від Німеччини по бронетехніці, ППО, боєприпасах, інженерних машинах, медицині...

  • Все, що посилює захист України від російського терору, все, що дає нашим воїнам більше можливостей для активного руху, – все це захищає й кожного в країнах-партнерах, кожного у Європі, кожного у світі.

  • Термін «програш» має стати супутником терміну «агресор». І лише українська перемога це забезпечить.

«Виграти бій для України – це виграти бій і для себе. Варто про це пам’ятати. Завжди. А особливо тим, хто намагається вигравати лише для себе особисто. І зовсім не на передовій», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський хоче поговорити з прем'єром Індії та планує запросити його до Києва.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що кожного дня ми наближаємо програш зла.

Також повідомлялося, що Зеленський наступного місяця може відвідати Німеччину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: