Щодня ми наближаємо програш зла – звернення Володимира Зеленського

Читать на русском
Росія ставить себе у ще більшу ізоляцію від світу й від людства, влучивши ракетами в будинок у Запоріжжі у Вербну неділю, сказав Вододимир Зеленський.

У вечірньому зверненні президент України прокоментував обстріл Запоріжжя ракетами С-300, внаслідок якого загинули дитина та чоловік. Також він подякував захисниками України.

«Цієї ночі російська армія обстріляла Запоріжжя. Ракетами С-300. Влучання – в будинок, житловий будинок. Троє людей були у ньому. Чоловік, жінка і дитина – дівчинка, її звали Ірина, цьогоріч їй би виповнилось 11 років. Вона загинула. Чоловік теж. Мої співчуття... Жінка – у важкому стані, в лікарні, їй надається допомога.

Так держава-терорист проводить цю Вербну неділю. Так росія ставить себе у ще більшу ізоляцію від світу, від людства», – зазначив Зеленський.

Також президент підкреслив, що щодня Україна наближає програш зла.

«Щомісяця, щотижня додається підтримка, збільшується коло тих, хто нас підтримує, хто підтримує нашу сміливість і нашу віру в життя», – наголосив він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Я дякую кожному у світі, хто разом з Україною зараз, хто дієво з нами. Я дякую всім нашим людям, хто ліквідовує наслідки російських обстрілів та допомагає тим, хто постраждав від терору. У Запоріжжі, на Харківщині, Чернігівщині, Сумщині, Дніпропетровщині, Херсонщині, на Донбасі.

  • Готуємось до активного нового тижня, зокрема в нашій міжнародній роботі – щоб посилити оборону, посилити наших воїнів.

  • А за підсумками цього тижня хочу особливо відзначити – морпіхів 35-ї і 36-ї окремих бригад, бійців 55-ї артилерійської бригади... Воюють на Донеччині. Результативно. Дякую вам, хлопці!

  • За активні штурмові дії в Бахмуті та на Бахмутському напрямку – дякую воїнам штурмової роти 783-го полку Державної спеціальної служби транспорту, воїнам 5-ї окремої штурмової бригади та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади... Молодці, хлопці! Словʼянський напрямок – 30-та окрема механізована бригада... Теж активні штурмові дії. Дякую вам, хлопці!

  • За стійкість і рішучість – дякую воїнам 66-ї окремої механізованої бригади та 95-ї бригади ДШВ –Лиманський напрямок.

  • Дякую підрозділам розвідки, які бʼються у найгарячіших точках передової! Прикордонники Луганського і Краматорського загонів, зведені підрозділи Львівського, Донецького, Могилів-Подільського та Білгород-Дністровського загонів... Дякую вам, хлопці!

  • Спецпризначенці, 50-й полк Нацгвардії... Дякую!

  • Запорізький напрямок – окремо відзначу бійців 39-го зенітного ракетного полку. Молодці, хлопці! Влучність – це головне.

  • І дякую всім бійцям ППО та Повітряних сил, які надійно бережуть наше небо! Слава всім українським героям! Кожному і кожній, хто зараз у бою! Кожному і кожній, хто зараз на бойових постах і завданнях!

  • Вічна і світла пам’ять усім, хто віддав своє життя, захищаючи життя України і українців!

«Хай Вербна неділя наступного року пройде в мирі та свободі для всіх наших людей! Хай щирі молитви про мир усіх, хто сьогодні святкує Великдень, будуть почуті!», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, ворог уночі атакував Запоріжжя ракетами С-300: серед загиблих є дитина.

Також у росії цинічно прокоментували нічний ракетний обстріл Запоріжжя.

Раніше повідомлялося, що Зеленський наступного місяця може відвідати Німеччину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: