Зведення Генштабу: Сили оборони дають відсіч окупантам на шести напрямках

Читать на русском
Росіяни, незважаючи на всі провали та втрати в особовому складі та техніці, не залишають спроб виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.
Фото: Армія-Інформ

Російська окупаційна армія продовжує атакувати позиції українських військ, сподіваючись прорвати оборону ЗСУ. Усі спроби окупантів завершуються провалом.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу, опублікованому 13 березня.

Минулої доби ворог вів наступальні дії на шести напрямках на сході країни. У Генштабі зазначили, що росіяни, незважаючи на всі провали та втрати в особовому складі та техніці, не залишають спроб виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей.

Бої за Бахмут: Сирський розповів про ситуацію на сьогодніСитуація навколо Бахмута на Донеччині все ще складна. Штурмові загони вагнерівців не залишають спроб прорвати оборону.

Противник завдав 29 авіаційних та 6 ракетних ударів по території України. Зокрема, ворог атакував професійно-аграрний ліцей населеного пункту Зноб-Новгородське на Сумщині. Загинула 1 громадянська людина, ще 5 мирних громадян поранено. Також російські окупанти вдарили двома ракетами по школі в Авдіївці на Донеччині, загинула місцева мешканка.

У відповідь на обстріл українських території авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

На Бахмутському напрямі ворог не залишає спроб захопити місто Бахмут. Атаки противника відбито в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Годин Яр, Іванівське, тривають бої в Бахмуті.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник робить спроби прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки, Масютівки, Невського, Серебрянського лісництва, Білогорівки та Верхньокам'янки. Здійснив артилерійські обстріли низки населених пунктів.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку Кам'янки, Авдіївки, Північного, Первомайського та Мар'їнки. Ворожі обстріли зазнали районів понад 10 населених пунктів.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії, а на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – продовжує інженерне облаштування місцевості, зокрема у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

У тимчасово захопленому рф Енергодарі на Запорізькій АЕС катастрофічно зростає дефіцит професійних працівників, які можуть забезпечити життєдіяльність атомної електростанції.

«Після того, як на АЕС російські окупанти працевлаштували осіб без відповідної освіти та стажу, у представників «росатому» минув термін контракту. Водночас у підписанні нового контракту їм відмовлено. Також відмовлено у поверненні до росії, оскільки працювати на АЕС особливо нема кому. Все це може призвести до непередбачуваних наслідків», – зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, втрати окупаційної армії вже наближаються до 160 тисяч осіб. Так, минулої доби окупаційна армія втратила 710 військових, 8 танків і десятки одиниць іншої військової техніки.

Раніше в Інституті вивчення війни заявили, що путін використовує втрати «вагнерівців» для того, щоб відвернути населення від інших проблем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: