Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Саудівської Аравії: про що говорили

Читать на русском
Це перший офіційний візит очільника МЗС Королівства в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин.
www.president.gov.ua

Сьогодні, 26 лютого, президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принцом Файсалом бін Фарханом Аль Саудом.

Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

«Провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принцом Файсалом бін Фарханом Аль Саудом», - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що це перший офіційний візит очільника МЗС Королівства в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин.

«Розраховую на те, що він надасть нового імпульсу для подальшої активізації нашого взаємовигідного діалогу. Дякую за підтримку миру в Україні, нашого суверенітету й територіальної цілісності! Це дуже важливо для нас і нашого суспільства», - підкреслив президент України у Телеграмі.

Згідно з інформацією прес-служби голови держави, під час перемовин сторони відзначили важливість підтримки Саудівською Аравією суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема в межах ООН, а також - окрему увагу приділили імплементації української формули миру.

Зазначається, що Зеленський запросив Королівство Саудівська Аравія взяти участь у започаткованому відповідному дипломатичному процесі, зокрема долучитися до реалізації окремих пунктів формули.

Президент окремо зазначив, що попри продовження збройної агресії наша країна й далі робить свій внесок у глобальну продовольчу безпеку.

Водночас, сайт ОПУ зазначає, що на зустрічі «було висловлено сподівання щодо залучення Саудівської Аравії до української ініціативи щодо постачання зерна в країни Африки, які потерпають від голоду».

Також президент України та міністр закордонних справ Королівства Саудівська Аравія обмінялися думками щодо участі саудівської сторони у повоєнному відновленні України, а також долучення до перспективних проєктів в інвестиційній, агропромисловій та енергетичній сферах.

Нагадаємо, що сьогодні до Києва з робочим візитом прибув міністр оборони Естонії.

Також Зеленський оприлюднив відео про рік повномасштабної війни із російськими окупантами.

Напередодні Зеленський заявив, що планує зустрітися із Сі Цзіньпіном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: