На українсько-румунському кордоні відкрили новий пункт пропуску

Читать на русском
У п’ятницю, 10 лютого, на кордоні України та Румунії офіційно відкрили новий автомобільний перехід Дяківці – Раковець.
Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

У п’ятницю, 10 лютого, на кордоні України та Румунії офіційно відкрили новий автомобільний перехід «Дяківці – Раковець».

Про це повідомляє у Facebook Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Відомо, що Україна та Румунія визначила цілодобовий режим роботи пункту пропуску для пішохідного, автомобільного, включно з автобусами, сполучення. Також варто зауважити, що на першому етапі пункт пропуску буде відкритий для пропуску порожніх вантажних автомобілів і цистерн, а пізніше, залежно від створення необхідних інфраструктурних умов, і для переміщення інших типів транспортних засобів та товарів.

Запланована пропускна спроможність пункту на добу складатиме до 300 одиниць транспортних засобів, в тому числі 10 автобусів. Перетнути за день пункт зможе 1550 громадян, у тому числі 500 пішоходів.

У пункті пропуску передбачено шість смуг руху для оформлення транспортних засобів та окрема смуга руху для осіб, які перетинають кордон у пішому порядку. Для здійснення пропускних операцій у пункті пропуску «Дяківці» створено окремий структурний підрозділ прикордонників.

Нагадаємо, до 1 лютого цього року українцям спрощували правила перетину кордону з Молдовою. В'їхати можна було на підставі посвідчення особи і через молдовсько-румунський кордон та Кишинівський аеропорт.

Додамо, від 12 грудня на пункті пропуску з Польщею запрацювала «єЧерга» для вантажівок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: