Рада схвалила антикорупційну стратегію до 2025 року

Читать на русском
Парламент 310 голосами ухвалив антикорупційну стратегію України. За словами Руслана Стефанчука, стратегія допоможе заощаджувати до 200 млрд гривень на рік.
Слово і діло

Верховна рада ухвалила антикорупційну стратегію України до 2025 року. Закон систематизує визначення в галузі антикорупційної політики, описує проблеми поширення корупції та у сфері боротьби з нею, способи та механізми їх вирішення.

Як повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук, закон №4135 був ухвалений 310 голосами депутатів.

«За попередніми підрахунками, вона (стратегія – ред.) допоможе заощаджувати до 200 млрд грн на рік», – наголосив Стефанчук.

Корупція у цифрах: як змінюється кількість покараних, оцінка українців і місце у рейтингахЯк змінюється кількість покараних за корупцію, як українці оцінюють рівень корупції в країні і яке місце Україна посідає у рейтингах – на інфографіках.

Законом визначено п'ять основних засад антикорупційної політики на 2021-2025 роки:

  • оптимізація функцій держави та місцевого самоврядування, зокрема, усунення дублювання повноважень різними органами;

  • цифрова трансформація реалізації повноважень органами державної влади та органами місцевого самоврядування, прозорість діяльності та відкриття даних;

  • створення на противагу існуючим корупційним практикам більш зручних та законних способів задоволення потреб фізичних та юридичних осіб;

  • забезпечення невідворотності юридичної відповідальності за корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення;

  • формування суспільної нетерпимості до корупції, утвердження культури чесноти та поваги до верховенства права.

Як розповіла голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк, при НАЗК створять Координаційну робочу групу з питань антикорупційної політики. Її співголовами стануть голова НАЗК та міністр Кабміну. Склад групи затверджуватиме уряд, до неї можуть входити нардепи.

Нагадаємо, на інфографіках «Слово і діло» можна переглянути, яке місце у рейтингах корупції займала Україна, а також які результати роботи показували антикорупційні органи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: