ЗСУ отримали від Словаччини ще одну САУ Zuzana 2

Читать на русском
Zuzana 2 - самохідна артилерійська установка, яка базується на важкому колісному шасі Tatra 8x8
ShKH Zuzana 2Генеральний штаб ЗСУ

Збройні Сили України отримали від Словаччини восьму самохідну артилерійську установку Zuzana 2 калібру 155-мм, виготовлену в рамках контракту України та Словаччини.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

«Це також остання з восьми самохідних гаубиць Zuzana 2, які Словаччина через державне акціонерне товариство Конштрукта-Дефенс... зобов'язалася поставити в Україну на підставі укладеного договору купівлі-продажу в минулому червні» - йдеться в повідомленні.

Артилерія Заходу на озброєнні ЗСУ: самохідні артилерійські системиПро те, які західні самохідні артилерійські системи зараз перебувають на озброєнні ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

ShKH Zuzana 2 - самохідна артилерійська установка, яка базується на важкому колісному шасі Tatra 8x8. Вона є подальшим розвитком системи 1970-х років DANA, проте на відміну від неї, створювалася під калібр 155 мм, згідно зі стандартами НАТО.

Нагадаємо, що станом на середину листопада 2022 року українські військові вже отримали сім гаубиць Zuzana 2 словацького виробництва для боротьби з російською агресією.

При цьому є домовленість про те, що Німеччина у співпраці з Данією та Норвегією надасть Україні ще 16 самохідних гаубиць Zuzana 2, придбання яких країни вже профінансували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: