Зведення Генштабу: відбито атаки біля 12 населених пунктів на Донбасі

Читать на русском
Росіяни за добу завдали 4 ракетні та 23 авіаційні удари по території України. Відбито їхні атаки в районі 12 населених пунктів на Донбасі.
armyinform.com.ua

Сили оборони України за добу відбили атаки окупантів у районі 12 населених пунктів: Стельмахівка і Кремінна на Луганщині, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське і Красногорівка Донецької області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Російські окупанти за добу завдали 4 ракетних та 23 авіаційних удари. Крім того, було здійснено 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. У Генштабі наголосили, що є небезпека авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

Суровікіна понизили: у рф призначили нового командувача окупаційними військами в УкраїніЗамість Сергія Суровікіна командуватиме російськими окупаційними військами в Україні Валерій Герасимов.

На Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Херсонському напрямках окупанти обстріляли десятки населених пунктів із мінометів, артилерії, танків.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Були збиті вертоліт Ка-52, а також два розвідувальні безпілотники.

Наші ракетники та артилеристи вразили ворожий пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та три боєприпаси загарбників.

У Генштабі розповіли, що в окупованому Криму оголошено набір найманців до нових приватних військових компаній «щит» та «русич»: «Туди запрошують колишніх військовослужбовців та інших співробітників силових структур, в пріоритеті – офіцери. Щоб хоч якось зацікавити, потенційним кандидатам обіцяють високе грошове утримання, а також те, що їх нібито не будуть залучати до бойових дій на території України».

Нагадаємо, за інформацією Міністерства оборони, у Соледарі Донецької області тривають тяжкі бої. Ворог намагається прорвати оборону бійців ЗСУ, проте успіху не має.

Ситуацію в Соледарі також коментував президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: