У YASNO назвали головну проблему, через яку в Києві найгірша ситуація зі світлом

Читать на русском
У YASNO зазначили, що ситуацію ускладнює і те, що електромережі Києва не лінійні і не завжди логічні з точку зору мапи та районів.
facebook.com/sergey.j.kovalenko

У Києві ситуація зі світлом найгірша з усієї України. Мешканці столиці не можуть отримати електроенергію через сильні пошкодження електромереж і обладнання.

Про це генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко повідомляє у Фейсбуці.

Згідно зі словами Коваленка, у Києві є райони, які отримують світло близько 5 годин на добу, є такі, які зі світлом 2-3 години на добу, а деякі райони взагалі без світла з останнього російського обстрілу.

«Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання... Ключова наразі проблема у Києві - не генерація, а мережі. Ну не може мережа працювати, коли нема 60% трансформаторів. Неможливо подавати електроенергію туди, де замість обладнання - нуль», - пояснив він.

В «Укренерго» спрогнозували значний дефіцит електроенергії через погодні умовиУ майбутноьму дефіцит зменшуватиметься, бо і погода теплішатиме, і система відновиться більше після нещодавніх обстрілів.

При цьому, гендиректор YASNO зазначив, що ситуацію ускладнює і те, що електромережі Києва «не лінійні і не завжди логічні» з точку зору мапи та районів.

«Якщо ви думаєте, що не може бути такого, що серед десяти заживлених будинків стоїть один без світла, бо він на лінії зі зруйнованою підстанцією, то ви не маєте рації. Це реальна ситуація», - зазначив Коваленко.

Він додав, що енергетики працюють над відновленням електромереж, а також над новими схемами заживлення. Однак ситуація може погіршитися у разі нових російських атак.

«Чи може бути краще, ніж зараз? Може, коли завершаться ремонтні роботи і коли схема заживлення запрацює. Чи може бути гірше? Так, якщо нас знову обстрілюватимуть. Точніше, якщо пошкодять оті 40% вузлів, що залишилися», - додав гендиректор YASNO.

Нагадаємо, що в Україні зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі. Укренерго знову застосувало аварійні відключення.

Раніше у МВА розповіли, коли Київ може повернутися до планових відключень світла.

Також позапланові перевірки обленерго пройшли у всіх областях країни. На першому етапі виявили вже 193 порушення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: