Київ отримав від США понад сто генераторів та спецтехніку – Кличко

Читать на русском
Київ отримав чотири екскаватори та понад 130 генераторів від уряду США. Це допоможе усувати пошкодження тепломереж.

Київ отримав чотири екскаватори та понад 130 генераторів від уряду США. Це допоможе усувати пошкодження тепломереж, відновлювати та підтримувати теплопостачання для мешканців столиці.

Про це повідомив мер Віталій Кличко у Telegram.

«За програмою міжнародної технічної допомоги USAID Проект енергетичної безпеки надав КП «Київтеплоенерго» на безоплатній основі 4 екскаватори та понад 130 генераторів», - повідомив Кличко.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Нові екскаватори-навантажувачі JCB допоможуть аварійникам оперативно усувати пошкодження тепломереж та відновлювати теплопостачання киянам. Вони вже доставлені до столиці та найближчим часом будуть залучені в роботу.

«Наразі у всіх районах міста працюють 38 аварійних бригад «Київтеплоенерго». Щодня вони усувають 30-40 пошкоджень на тепломережах. Нова сучасна спецтехніка дозволить оперативно та точно проводити розривання ґрунту, а значить прискорить виконання аварійних робіт», - зазначив Кличко.

Дизельні генератори, надані USAID, передали на котельні, теплоелектроцентралі, станції теплопостачання, а також потреб диспетчеризації та зв'язку.

«Це об'єкти, які важливо забезпечити незалежними джерелами харчування. За допомогою генераторів вдасться зменшити перерви у постачанні тепла киянам у разі аварій та налагодити зв'язок між підрозділами «Київтеплоенерго» за умови тривалої відсутності електропостачання», - наголосив Кличко.

За словами Кличка, столична влада прагне організувати безперебійну роботу теплової інфраструктури, аби лікувальні заклади, соціальна сфера та житлові будинки були з теплом. Тому насамперед забезпечили генераторами ті котельні, де є труднощі з резервним електроспоживанням устаткування. Це скоротить строки відсутності тепла у будинках киян у разі відключення електрики.

Раніше Кличко розповів, що у разі блекауту у Києві зроблять безкоштовний проїзд у громадському транспорті – рух метро буде зупинено, а станції планують використовувати як укриття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: