На Луганщині окупанти замість канікул вводять військову підготовку для школярів

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях Луганської області російські загарбники замість канікул намагаються запровадити військовий вишкіл для дітей.
Українська правда

На тимчасово окупованих територіях Луганської області російські загарбники замість канікул намагаються запровадити військовий вишкіл для дітей.

Про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Telegram.

На окупованій території Луганщини для учнів 8-х та 10-х класів замість канікул хочуть організувати «курс молодого бійця». В ОВА наголошують, що пропаганда для загарбників важливіша за світло, воду чи тепло, навіть взимку, коли населення в окупованих містах мерзне в багатоповерхівках без комунікацій.

«Як от в Лисичанську. Там у грудні розпочала роботу міжвідомча робоча група з розшуку стихійних поховань. Була половина літа, три місяці осені – вирішили шукати під снігом», – додають у повідомленні.

Крім того, росіяни продовжують примусову інтеграцію усіх сфер. Зокрема підприємці «ЛНР», які упродовж грудня не зареєструються в єдиному державному реєстрі рф, не зможуть користуватися заходами підтримки для суб'єктів малого та середнього підприємництва.

Раніше також стало відомо, що українських підлітків вивозять із захопленої Луганської області до росії. Далі їх відправляють до Чечні для «патріотичного виховання».

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай також зазначав, що українські Сили оборони протягом грудня можуть визволити з російської окупації ще низку населених пунктів Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: