НАБУ завершило розслідувати справу голови Рахункової палати Пацкана

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття стороні захисту матеріалів слідства за підозрою керівника органу фінансово-бюджетного контролю.
Валерій Пацкан

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати кримінальне провадження за підозрою голови Рахункової палати Валерія Пацкана в незаконному одержанні компенсації на оренду житла в Києві за часи його депутатства.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«7 листопада прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо зловживання владою народним депутатом України VIII скликання (ч. 1 ст. 364 КК України). На сьогодні детективи НАБУ відкрили вказаній особі, яка наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, матеріали справи для ознайомлення», – інформує прокуратура.

У САП не повідомляють прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про голову Рахункової палати Пацкана.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Голові Рахункової палати загрожує до трьох років позбавлення волі. Нещодавно йому обрали запобіжний захід.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: