Суд обрав запобіжний захід нардепу Деркачу, підозрюваному в держзраді

Читать на русском
У четвер, 27 жовтня, ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні.

У четвер, 27 жовтня, ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Відомо, що суддя підтримав позицію прокурора САП та ухвалив задовольнити клопотання детектива НАБУ, погоджене генеральним прокурором, у повному обсязі.

СБУ викрила агентурну мережу ГРУ росії: до її складу входив нардеп ДеркачСБУ викрила агентурну мережу росії, до її складу входив нардеп Андрій Деркач, якого завербували у 2016 році. Депутат отримував гроші від рф для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України.

За рішенням суду Деркачу, якого було оголошено у державний та міжнародний розшук, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчим суддею буде вирішено питання про застосування цього запобіжного заходу або заміну на більш м’який», - повідомили в САП.

В ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі США, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК України.

Нагадаємо, 16 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру народному депутату Андрію Деркачу у державній зраді та незаконному збагаченні. Він отримував гроші від правоохоронних та розвідувальних органів росії за підривну діяльність проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: