«Наш обов'язок – захищати права, гарантовані Конституцією»: Зеленський привітав українців зі святом

Читать на русском
Володимир Зеленський привітав українців із Днем Конституції. У зверненні президент сказав, що будуть дотримані всі норми Конституції щодо територіальної цілісності, а українці знову отримають свої демократичні права.
Фото: Офіс президента України

В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають День Конституції. Зі святом українців привітав президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що на війні з росією наші громадяни зараз борються за права, гарантовані Конституцією.

За словами президента, саме Конституція дає найбільш детальну та об'єктивну оцінку, що є державою. «Форма правління показує, чи перейшли ми на наступний рівень цивілізації, чи застрягли в ері тиранії й диктатури. Конституція, як рентген, показує наші сильні та слабкі сторони. Наші принципи, наші цінності, наші ідеали. Рівень свободи і права, які ми готові захищати. Рівень зрілості й обов’язки, які готові виконувати», – сказав Зеленський.

Замахнулися на Конституцію: які зміни хотів внести Зеленський та його попередникиКожен президент України, починаючи з Леоніда Кучми, пропонує свої зміни до Конституції. Слово і діло пропонує подивитися які.

Українці, зазначив Зеленський, зараз захищають першу статтю Конституції, яка говорить, що Україна є суверенною, незалежною, демократичною, соціальною та правовою державою. А також воюють за другу статтю, в якій йдеться про те, що суверенітет України поширюється на всю територію.

«Нам не байдуже до норм третьої статті Конституції. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека – це найвища соціальна цінність. І наші люди ціною життя, здоров’я й безпеки боронять цей принцип. З честю та гідністю!» – сказав президент.

«Окупант чекав на гостинний прийом, а отримав шалений спротив. Зустріч не хлібом-сіллю, а «Стугною» і «Джавелінами», «Байрактаром» і «Нептуном», «Вільхою» і «Хаймарсами». Наш спротив триває вже 125 днів. Для світу – це восьме диво, для ворога – дев'ятий вал, а для нас – 17-та стаття Конституції України. Захист України – це найважливіші функції держави і справа всього українського народу. Ми не маємо іншого вибору, аніж захищати свій вибір. Наш обов’язок – захищати наші права. Права, гарантовані Конституцією», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна переглянути, які зміни до Конституції України пропонували внести президенти.

Також ми писали, як зміни до Основного закону пропонував внести Володимир Зеленський та нардепи дев'ятого скликання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: