Гауляйтер окупованого росією Мелітополя заявила про підготовку псевдореферендуму в місті

Читать на русском
Підготовка проведення в місті псевдореферендуму почалася після того, як місто відвідав куратор окупованих територій, російський чиновник Кирієнко
Гауляйтерка Мелітополя ДанильченкоФото ТСН

Після того, як тимчасово окупований росією Мелітополь у Запорізькій області відвідав перший заступник глави адміністрації президента росії Сергій Кирієнко, призначена кремлем гауляйтерка міста Галина Данильченко заявила про підготовку псевдореферендуму.

Про це повідомила сама пособниця окупантів у відеозверненні, яке опублікували російські пропагандистські медіа.

В тимчасово окупованому Мелітополі жителі вийшли на проукраїнський мітингУ неділю, 29 травня, в окупованому Мелітополі жителі вийшли на патріотичний мітинг на підтримку України.

Данильченко заявила, що Кирієнко в ході відвідин Мелітополя нібито дякував співробітникам житлово-комунальної сфери, медицини та освіти, більшу частину яких під страхом смерті та репресій змусили співпрацювати з окупантами, за те, що вони працюють. Нібито місто живе мирним життям.

«А ми, своєю чергою, дуже вдячні рф за ту допомогу і підтримку, яку нам надають в побудові цього життя. Ми знаємо, що наше майбутнє єдине з росією... рф тут тепер назавжди. І ми тепер починаємо готуватися до референдуму» - заявила поплічниця рашистів у своєму відео.

Нагадаємо, призначені російськими окупантами гауляйтери тимчасово окупованої рашистами Херсонської області готують черговий псевдореферендум, щоб приєднати область до Росії. Орієнтовно, він запланований на початок осені.

Тим часом у Мелітополі працюють українські партизани. Двоє колаборантів-керівників окупаційної адміністрації Терпинівської об'єднаної територіальної громади Запорізької області були поранені в результаті вибуху, що стався в Мелітополі 30 травня. Полювання партизани вели на ще одного колаборанта - псевдогубернатора окупованих територій Запоріжжя Балицького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: