Замах на міністра Лещенка: підозрюваного американця залишили під вартою

Читать на русском
За результатом апеляційного розгляду ухвалу суду залишили без змін, апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.
AgroPolit.com

Американського громадянина, якого підозрюють в організації замаху на вбивство міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, залишили під вартою.

Про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

Як зазначає судова пресслужба, 10 січня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 19 листопада 2021 року, якою було застосовано до підозрюваного Г. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 січня 2022 року включно.

Щербань, Ющенко, Кернес: найвідоміші замахи на українських політиківНайвідоміші замахи на українських політиків – від Павла Лазаренка до Сергія Шефіра – на інфографіці.

Повідомляється, що за результатом апеляційного розгляду ухвалу суду залишили без змін, апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.

У Київському апеляційному суді уточнили, що фігурант зі США підозрюється у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 4. ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що 18 листопада міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що правоохоронці запобігли замаху на Романа Лещенка.

Пізніше, 19 листопада, суд заарештував двох замовників замаху на Лещенка (українку та американця) на 60 діб.

Американські дипломати висловили готовність співпрацювати з МВС у розслідуванні справи і пошуках різних особливостей життя затриманого американця.

Також, «Слово і діло» зібрало найвідоміші замахи на українських політиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: