Депутатка Житомирської облради неправильно задекларувала розмір часток в компаніях – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації депутатки Житомирської облради і знайшло там кілька порушень.
Людмила Кропивницька

Депутатка Житомирської обласної ради від партії «Сила і честь» Людмила Кропивницька неправильно задекларувала розмір часток у статутному капіталі двох приватних компаній та не вказала у декларації 5 фірм, що є порушенням.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, депутатка Кропивницька вказала, що володіє 100% корпоративних прав заводу мінеральних вод «Океан» вартістю 150 тисяч гривень. Однак, як з'ясувало Нацагентство, насправді вартість прав становить 500 тис. грн. Тому відомості відрізняються від достовірних на 350 тис. грн.

Те саме стосується і корпоративних прав у фабриці вікон та дверей «Океан». Депутатка зазначила 100% частки в цій фірмі і вартістю 40 тис. грн. У НАЗК з'ясували, що вартість цих прав становить 300 тис. грн. Тобто різниця становить 260 тис. грн.

Також Кропивницька не задекларувала корпоративні права у п'ятьох компаніях, а саме: ТОВ «Ав-Маркет» (50% частки в 21 тис. грн); приватного підприємства «Реалспецсервіс» (100% в 1000 грн); ПП «Люцина плюс» (100% в 100 тис. грн); ТОВ «Будцентр «Океан» (100% в 1000 грн) і ТОВ «Океан-Авто» (100% в 1000 грн). Сама депутатка пояснила, що не зазначила ці відомості, оскільки вартість об'єктів компаній становить 0 грн. Однак НАЗК не взяли їх до уваги. Загальна вартість становить 124 тис. грн.

Крім того, політик не зазначила 106 193 грн грошових коштів, які перебувають на банківських рахунках.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на загальну суму 840 193 грн, що становить від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – вказують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат Віктор Медведчук не задекларував нерухомість та автівки на 73 млн грн. Також Нацагентство вирішило перевірити інформацію про незадекларований будинок нардепа Іллі Киви в Козині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: