Президент не санкціонував проведення спецоперації щодо «вагнерівців» – Єрмак

Читать на русском
Голова ОПУ Андрій Єрмак розповів, чи давав санкцію на операцію із затримання вагнерівців президент Володимир Зеленський.
Андрій Єрмакфото Знай.ua

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що президент Володимир Зеленський не давав санкцію на операцію із затримання «вагнерівців».

«Нам дорікають, що ми спочатку заперечували операцію, а потім визнали її. Я хочу це пояснити. Підкреслю: жодної санкціонованої операції, про яку каже пан Бурба, не було. Немає жодної суперечності між тим, що ми говорили раніше, і що говоримо зараз. Я не відмовляюся від своїх слів», - заявив Єрмак в інтерв'ю РБК-Україна.

Чи можна розцінювати можливі дії Зеленського та Єрмака у спецоперації з вагнерівцями як державну зрадуЮрист розповів, чи можна розцінювати можливі дії Зеленського та Єрмака у спецоперації з вагнерівцями як державну зраду.

З його слів, президент не давав санкцію на цю операцію.

«Дивіться, є така операція, як документування бойовиків, і це чудова операція, блискуче проведена нашою розвідкою. Так от, документування та розслідування злочинів тривало тривалий час і триває досі», - зазначив він.

За його словами, документуються всі люди, «які чинили злочини на території Донбасу, вбивали наших людей» - про що написали Bellingcat та Христо Грозєв.

«Щодо ситуації, яка сьогодні обговорюється, то президент чітко сказав, що це була операція не наших спецслужб. І багато деталей є тому підтвердженням», - додав голова ОПУ.

Нагадаємо, напередодні Єрмак з'явився до ДБР і надав свідчення у справі «вагнерівців». А Рада ухвалила проміжний звіт ТСК щодо «вагнергейту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: