Євросоюз хоче виключити Україну зі списку країн, звідки дозволено в'їзд до ЄС – журналіст

Читать на русском
Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні показує, що країна вже не відповідає навіть мінімальним критеріям для списку
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Європейському Союзі планується на цьому тижні оновити список країн, звідки дозволено подорожувати в межі ЄС в період коронавірусної пандемії. Однак є і погана новина-Україну звідти збираються виключити.

Про це написав журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк в Twitter.

Стали відомі втрати туризму від пандемії у 2021 роціЗгідно з останнім дослідженням UNWTO, близько 54 мільйонів туристів перетнули міжнародні кордони тільки в липні 2021р. Це на 67% менше у порівнянні з тим самим місяцем 2019р , але це найвищий показник з квітня 2020р.

«Планується, що пізніше цього тижня Україну виключать зі списку рекомендованих Євросоюзом безпечних третіх країн, з яких дозволені подорожі в умовах COVID-19» - повідомив він.

Йозвяк додав, що Україну включили в зелений список країн в середині липня 2021 року. Однак ситуація з поширенням коронавірусу в Україні показує, що країна вже не відповідає навіть мінімальним критеріям для перебування в цьому списку.

Нагадаємо, Латвія внесла Україну до списку країн, які несуть серйозний ризик для здоров'я населення. З 18 вересня правила в'їзду без поважної причини для українців змінилися.

Крім того, наприкінці вересня кілька держав ЄС підняли питання про можливе скасування безвізу з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією та Молдовою. Причина цього - серія зловживань з боку громадян даних країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: