США підтвердили свою участь у навчаннях See Breeze-2021

Читать на русском
Цього року в навчаннях візьме участь рекордна з початку проведення See Breeze кількість країн-учасниць.

США підтвердили участь 6-го флоту американських військово-морських сил (ВМС) в українських навчаннях See Breeze-2021, а у військових маневрах візьмуть участь представники 32 країн з 6 континентів.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ в середу, 23 червня.

Міжнародні військові навчання: які маневри пройдуть в Україні в 2021 роціУкраїна в 2021 році проведе військові навчання за участю США, Великої Британії, Польщі та інших країн-членів НАТО.

«Шостий флот ВМС США офіційно оголосив про участь у спільних українсько-американських навчаннях See Breeze-2021, які починаються з наступного тижня в чорноморському регіоні», - йдеться в повідомленні Генштабу.

Цього року в навчаннях візьме участь рекордна з початку проведення See Breeze кількість країн-учасниць. У маневрах будуть задіяні представники 32 держав з 6 континентів. Крім США і України в них братимуть участь Туреччина, Грузія, Румунія, Великобританія, Канада, Японія та інші.

У навчаннях будуть задіяні:

  • 5 тисяч військових;
  • 32 кораблі;
  • 40 літаків;
  • 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу.

Багатонаціональні навчання Sea Breeze-2021 відбудуться у північно-західній частині Чорного моря та в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях.

Ці навчання проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США та Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: