Парламент Швеції висловив недовіру прем'єру країни

Читать на русском
Більшість парламентарів Швеції проголосували за висловлення недовіри прем'єру країни Стефану Левену.
Фото DW

Більшість парламентарів Швеції проголосували за висловлення недовіри прем'єру країни Стефану Левену.

Про це повідомляє ВВС.

«Голосування щодо вотуму недовіри прем'єру було запропоновано шведськими демократами та підтримано двома правоцентристськими опозиційними партіями. Вотум недовіри підтримав 181 член парламенту Швеції зі 349. недовіри прем'єру. Подібна відставка прем'єра відбувається вперше в історії країни», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до шведського законодавства, наразі Стефан Левен має тиждень, щоб подати у відставку або призначити позачергові вибори.

Рішення було прийнято після того, як суперечності щодо контролю орендної плати у новобудовах змусила партію Лівих відкликати підтримку коаліції, раніше утвореної разом з партією зелених та соціал-демократами, яких очолює Левен.

«Якщо прем'єр-міністр вирішить піти з посади, спікеру парламенту доведеться розпочати міжпартійні переговори для формування нового уряду, який керуватиме країною до чергових виборів у вересні 2022 року», – додають у виданні.

Нагадаємо, парламент Чорногорії ухвалив резолюцію про геноцид 1995 року в Сребрениці та звільнив з посади міністра юстиції Владимира Лепосавича, який його заперечував.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: