Вірастюк розповів, навіщо пішов у народні депутати

Читать на русском
За словами Вірастюка, саме реалізацію свого проєкту він ставить на чільне місце під час своєї депутатської каденції.
Василь ВірастюкInstagram

Нещодавно приведений до присяги народний депутат Василь Вірастюк розповів, що у нього були свої причини йти в політику і це було для нього дуже непростим рішенням.

Про це він розповів в інтерв'ю НВ.

Вірастюк пояснив, що в першу чергу він хоче, будучи нардепом, розвивати сферу реабілітації поранених ветеранів.

«Останні роки, крім роботи у федерації, я був у сфері реабілітації поранених ветеранів. Було і залишається моєю головною метою - створення цієї галузі, якої в Україні немає. Повірте, це величезний напрямок, і його потрібно починати з нуля. У цьому напрямку потрібно писати законопроєкти та врешті-решт відкрити реабілітаційний центр для поранених ветеранів», - сказав він.

За словами Вірастюка, саме реалізацію свого проєкту він ставить на чільне місце під час своєї депутатської каденції.

«Саме тому я прийняв рішення піти у ВР. Повірте, мені це рішення далося непросто. Я, звичайно, вагався, думав. Я не прийняв пропозицію, як пишуть журналісти. Це трохи спотворення інформації», - резюмував нардеп.

Нагадаємо, довибори в Раду по 87-му виборчому округу в Івано-Франківській пройшли 28 березня.

Вірастюк був визнаний переможцем на виборах у квітні 2021 року, але протокол ЦВК скасував Верховний суд. Суд визнав дії ЦВК протиправними.

19 травня ЦВК після судової тяганини склав новий протокол про результати виборів у 87-му окрузі та знову визнав Вірастюка переможцем. Але конкурент Вірастюка на 87 окрузі Олександр Шевченко знову оскаржив протокол у Верховному суді.

Наприкінці травня Верховний суд частково задовольнив позов Шевченка, зокрема, скасував протокол ЦВК від 19 травня. Але ЦВК подала апеляцію на рішення Верховного суду і виграла її. У червні Велика палата Верховного суду визнала Вірастюка переможцем виборів.

9 червня Вірастюка зареєстрували нардепом. 15 червня новообраний нардеп склав присягу, а вже 17 червня офіційно увійшов до складу фракції «Слуги народу» в парламенті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: