На Донбасі затримали розвідника сепаратистів

Читать на русском
Співробітники СБУ затримали учасника незаконних збройних формувань «ДНР», який намагався провести рекогносцировку місцевості на лінії розмежування на Донбасі.

Співробітники СБУ затримали учасника незаконних збройних формувань «ДНР», який намагався провести рекогносцировку місцевості на лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті спецслужби в понеділок, 10 травня.

Більше загиблих і травмованих: як минув квітень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж квітня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

Оперативники СБУ встановили, що затриманий - уродженець Горлівки. У 2016 році він проходив службу в одному з військових формувань «ДНР». На посадах «старшого розвідника» і «стрілка-помічника гранатометчика» надавав озброєний опір силам АТО/ООС й обстрілював позиції українських військових підрозділів.

Під час перевірки правоохоронці виявили «військовий квиток» сепаратистів та посвідчення «Громадської організації ветеранів Новоросії». Під час попереднього опитування затриманий визнав свою приналежність до терористичних угруповань.

Слідчі СБУ повідомили зловмисникові про підозру у вчиненні злочину за статтею про створення терористичної групи чи терористичної організації (ч.1 ст.258-3 КК України). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, на КПВВ Донбасу потік пасажирів за тиждень впав майже вдвічі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: