Росіян, які приїхали до Криму після його окупації, виженуть геть – Рєзніков

Читать на русском
Водночас до російських громадян, які прибули до Криму законним шляхом, ніяких питань не виникне.
Олексій Резніковmtot.gov.ua

Усіх громадян Росії, які переїхали жити на українські території, окуповані Росією - в першу чергу, в Крим - після деокупації виженуть геть.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр України — міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі каналу «Дом».

«Вони не громадяни України, приїхали або добровільно, або насильно. Але вони, по суті, пособники цього злочину, який скоюється офіційною Росією, офіційним Кремлем. Тому їхня доля ... Я не люблю слово «депортація», воно несе дух сталінського режиму. Але українським законодавством передбачено видворення з країни. Це право будь-якої країни», - сказав він.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Водночас російським громадянам, які прибули до Криму законним шляхом, «напевно, питань не буде», додав віцепрем'єр.

Нагадаємо, раніше про те ж говорив глава Меджлісу Рефат Чубаров. За його словами, як тільки Крим буде повернуто під контроль України, всі люди, які оселилися там в період російської окупації, повинні будуть покинути півострів, оскільки вони переселилися туди незаконно.

Нагадаємо, з 20 березня в окупованому Криму почав діяти «указ» президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: