Загострення на Донбасі не вплине на переговори – Мендель

Читать на русском
Мендель також нагадала, що президент України Володимир Зеленський побував на Донбасі понад 20 разів
Юлія МендельСкриншот

В Офісі президента України вважають, що загострення на Донбасі загалом не вплине якось критично на переговорний процес щодо повернення до режиму повного припинення вогню.

Про це заявила прессекретар президента Юлія Мендель у першому випуску програми «Погляд з Банкової» телеканалу «Дом».

«Ми розуміємо, що кількість обстрілів збільшилася. На це є ряд і політичних, і економічних причин. В цілому на переговорний процес щодо глобального і всеосяжного режиму припинення вогню, ми сподіваємося, це критично впливати не буде. Можливості для подальшого збереження перемир'я, безумовно, є. І ми їх будемо використовувати... Сильний не той, хто може воювати. Сильний той, хто може зупинити жахи війни. Тому Україна обирає форму діалогу», - заявила вона.

Мендель також нагадала, що президент України Володимир Зеленський побував на Донбасі понад 20 разів, і що до перемир'я 27 липня 2020 року за п'ять тижнів зафіксували понад 17 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню, а за сім тижнів після перемир'я - менше тисячі.

Зведення ООС: дев'ять ворожих обстрілів, один загиблий військовийЗа минулу добу в зоні ООС на Донбасі зафіксовано дев'ять обстрілів, загинув один український військовослужбовець.

Нагадаємо, на відеоконференції політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» 18 березня 2021 року пройшло обговорення до повернення в режим повного припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, скільки українських військових загинули на Донбасі за час перемир'я з 27 липня.

Раніше глава офісу президента України Андрій Єрмак заявляв, що Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

При цьому в Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: