Кравчук заявив про «дзеркальну відповідь» у разі відкриття вогню бойовиками на Донбасі

Читать на русском
Голова української делегації наголосив, що вся відповідальність за порушення режиму припинення вогню лежить виключно на бойовиках.
Леонід КравчукВідкрите джерело

Українські військові будуть відкривати вогонь у відповідь в тому випадку, якщо бойовики проросійських незаконних збройних формувань почнуть обстрілювати позиції Збройних сил України.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, повідомляє «Суспільне».

«Якщо вони будуть діяти таким чином, відкривати вогонь по нашим військовим ЗСУ на точках дотику, то ми будемо діяти адекватно. Дзеркально. У нас немає іншого виходу. Ми не можемо спостерігати як вони стріляють, вбивають нас і називають це провокацією. Це не провокація - це війна», - заявив Кравчук.

Голова української делегації також підкреслив, що вся відповідальність за порушення режиму припинення вогню лежить виключно на бойовиках.

«Вони не будуть виконувати мінські домовленості. Вони відмовляються від тиші, яка введена. Вони відмовляються від комплексу заходів, які схвалені Радою Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Всі приходять до висновку, що саме вони є порушниками домовленостей», - сказав Кравчук.

Нагадаємо, 3 березня глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив про протест стосовно оприлюдненого на сайті так званої «Народної міліції ДНР» повідомлення про попереджувальний вогонь. Посібники окупантів дозволили своїм так званим «військовим частинам» відкривати «попереджувальний вогонь» по українських позиціях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: