Законопроект Зеленського про «інвестнянь» повернули на доопрацювання

Читать на русском
Верховна рада 1 грудня направила на доопрацювання законопроект президента Володимира Зеленського про інвестиційні няні.
фото LIGA.net

Верховна рада повернула комітету для підготовки на повторне друге читання законопроект №3760 «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями», авторства президента Володимира Зеленського.

Рішення ухвалили на засіданні ВР у вівторок, 1 грудня.

Законопроект про «інвестиційних нянь»: коли очікувати економічного ефектуЯкі повноваження потрібні інвестняням, шо найбільше цікавить інвесторів та чи матимуть преференції бізнесмени, які вже вклали гроші в економіку України.

Так, за документ у другому читанні проголосували лише 40 нардепів, а за пропозицію відправити його на доопрацювання - 245.

При цьому депутати розглянули поправки до проєкту закону. В результаті - було підтримано п'ять поправок - лише частина з підтриманих комітетом.

«З огляду на, що поставлені на підтвердження правки не були підтримані деякими нашими колегами, це розбалансувало повністю закон. Цей закон, якщо він буде ухвалений в тому вигляді, в якому він є, не буде працювати. Тому ми б пропонували проголосувати на друге повторне читання цей закон, доопрацювати, знайти спільну мову з колегами, які не надали голосу, і повторно винести в зал», - зазначив голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

У пояснювальній записці сказано, що законопроект передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 20 млн євро і які створюють не менше 80 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж в регіоні (де така інвестиція буде реалізована).

Відповідно до закону, інвестори отримають прямий договір з урядом.

При цьому загальний обсяг держпідтримки для реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями встановлюють в спеціальному інвестиційному договорі. Він не повинен перевищувати 30% планового обсягу значних інвестицій за інвестпроектів.

Термін реалізації проєкту не повинен бути довшим за 5 років.

Нагадаємо, ВР ухвалила закон про «інвестнянь» за основу в кінці липня цього року.

«Слово і діло» дізнавалося думку експерта, чи покращиться в Україні бізнес-клімат для іноземців з новим законом про «інвестнянь».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: