Оплата ЖКП: борги українців за комуналку в січні-лютому

Читать на русском

Карантин в Україні та його економічні наслідки вже позначилися на тому, як українці розраховуються за житлово-комунальні послуги. За три місяці цього року борг населення зріс більш ніж на 2 млрд грн і становив близько 32 млрд грн. Зокрема, в Києві загальний рівень оплати за комуналку станом на кінець березня не досягав 80%, такий обсяг є мінімумом за п'ять років. «Слово і діло» подивилося, які борги за послуги ЖКГ були в українців у січні-лютому, тобто в докарантинний період.

За січень українці заборгували за послуги житлово-комунального господарства майже 5 млрд грн, рівень боргу становив 16,9% від нарахованих за місяць сум. Найвищий рівень заборгованості був у Києві – 499,3 млн грн, а також у Дніпропетровській та Харківській областях – 483,4 млн і 452,7 млн грн відповідно. У Київській області в січні була переплата за рахунок погашення боргів попередніх періодів.

Найменший борг у січні був у жителів Тернопільської й Волинської областей – 25,8 млн і 37,5 млн грн відповідно.

У лютому українці стали більш дисциплінованими й погасили свої борги за попередні місяці, у результаті виникла переплата на 155,2 млн грн. Однак у дев'ятьох областях все одно були борги: Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Луганській, Черкаській, Полтавській, Одеській, Харківській та Херсонській.

Відзначимо, Кабінет міністрів підтримав ініціативу призначення житлових субсидій громадянам, які втратили роботу в період карантину.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки українці заборгували за послуги ЖКГ у 2019 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: