Нормандська зустріч у Парижі: на що не можна погоджуватися та в чому загроза

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Західні партнери України в Нормандському форматі наполягатимуть на завершенні конфлікту на будь-яких умовах, навіть у випадку шкоди українським інтересам. Таку думку в коментарі «Слово і Діло» озвучив політолог Володимир Золотарьов.

Володимир Золотарьов підкреслив, що з одного боку, Франції та Німеччині все одно, чи буде це капітуляція, головне, щоб конфлікт завершився. З іншого боку, в Україні вже створили досить нездорову атмосферу, коли будь-який рух сприймається кимось, як капітуляція, зауважив він.

«Так чи інакше, конфлікт на Донбасі нікому не потрібен. Європа погодилася би з будь-яким рішенням, аби тільки закрити питання», – наголосив політолог.

На його думку, українському лідерові було б доречно наполягати на зміні формату.

«У форматі беремо участь ми та всі наші вороги. Коли троє проти одного – це нечесно. Повинен бути хоча би один союзник, наприклад, США. Якщо у Зеленського є бажання залишитися на другий термін або в політиці та вирішити конфлікт, то доречно підносити, як перемогу тільки сам факт зустрічі, але не результат», – прокоментував Золотарьов.

На думку політолога, зустріч у Парижі навряд чи, в принципі, дасть якийсь результат. Більш того, Україні доречно підтримувати тільки дипломатично діалог і риторику, мовляв, перемога вже в тому, що зустріч відбулася.

Він наполіг, що Україні в жодному разі не можна підписувати ніяких документів, оскільки всі три сторони – Франція, Німеччина і РФ – зацікавлені у варіантах, які обмежують права України.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

При цьому є відчуття, що команда України хаотична, а чіткої позиції та продуманих кроків у політиці, в принципі, немає, поділився експерт.

«Як можна називатися соціалістами і ухвалювати закон про продаж землі? Це наочна ілюстрація, що все змішалося в головах представників влади. Тому загроза для України є», – зазначив політолог.

За його словами, головна загроза для України полягає в некомпетентності української команди, через що в Нормандському форматі радники можуть підсунути абсолютно невигідний документ для України.

«Не можна сказати, що колишня команда була ідеальною, але у новій команді занадто різних людей, а багато хто з них не розуміють, як і куди потрапили. У цьому головна небезпека», – резюмував Володимир Золотарьов.

Як повідомлялося, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що саміт у Нормандському форматі, дійсно, запланований на 9 грудня в Парижі. При цьому в Кремлі закликали не «перебільшувати очікування».

Нагадаємо, президент України пообіцяв зробити все, щоб завершити війну на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: