Пристайко розповів про «плана Б» щодо виборів на Донбасі

Читать на русском
Україна щодо питання проведення виборів на окупованих територіях Донбасу має план Б, заявив очільник МЗС України Вадим Пристайко.

Україна щодо питання проведення виборів на окупованих територіях Донбасу має «план Б».

Про це заявив очільник МЗС України Вадим Пристайко у ефірі програми «Право на владу» на «1+1».

Пристайко анонсував великий обмін полоненими вже наступного тижняБільш масштабний обмін утримуваними особами між Україною і Російською Федерацією планується вже наступного тижня.

За його словами, можливий варіант, що ОБСЄ не визнає результати цих виборів.

«З приводу того, що відбувадеться, якщо ОБСЄ не визнає вибори. Це дуже цікаве запитання. Рішення ОБСЄ - це запобіжник правильності, чесності та прозорості проведення цих виборів. Якщо це не відбувається, то ми повернемось в ту точку, в якій ми перебуваємо зараз з тим законом, який існує вже на сьогоднішній момент.... План Б завжди є. План Б - це наші Збройні сили, наша економіка, наша поліція. Це все, що має забезпечити мир та безпеку нашої держави», - заявив Пристайко.

Також міністр сказав, що не думає, що перед прийняттям нового закону «Про особливий статус Донбасу» буде проведено референдум.

«Формула Штайнмаєра»: юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угодиПідписані в Мінську листи не можуть зобов'язати Україну ухвалити той чи інший закон. Ці політичні домовленості, найімовірніше, є джентельменськими.

Нагадаємо, у чертвер, 3 жовтня, президент України Володимир Зеленский пояснив, що Україна на переговорах щодо Донбасу погодилася на проведення місцевих виборів, які відбудуться відповідно до Конституції та законодавства України, відповідно до міжнародних стандартів.

Про те, що Україна погодила «формулу Штайнмаєра» стало відомо 1 жовтня.

Пізніше журналіст опублікував текст «формули Штайнмаєра».

Експерт розкрив «формулу Штайнмайєра» та розповів чи є тут «зрада» та до чого це призведе.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: