Парубій доручив впровадити сенсорну кнопку у Верховній раді

Читать на русском
Спікер парламенту Андрій Парубій доручив апарату Верховної ради впровадити сенсорну кнопку для голосування народних депутатів до 15 серпня.

Спікер парламенту Андрій Парубій доручив апарату Верховної ради ввести сенсорну кнопку для голосування народних депутатів до 15 серпня.

Про це він сказав під час підсумкової прес-конференції в п'ятницю, 5 липня, пише «Слово і Діло».

Позбавляти мандатів чи саджати за ґрати: як карати депутатів за кнопкодавствоУ ВР зареєстрований законопроект, що передбачає запровадження кримінальної відповідальності за неособисте голосування народних депутатів. Що робити з дисципліною нардепів, міркували експерти.

«І тому я буквально минулого тижня, з огляду на те, що ми не зможемо зробити цю масштабну електронну картку, я дав доручення апарату розглянути можливість введення хоча б сенсорної кнопки, перепрограмувати, знайти механізм, знайти спосіб», – сказав Андрій Парубій.

Він пояснив, що на це апарату потрібен час, коли народні депутати не працюватимуть у пленарному режимі.

«Виконувач обов'язків голови апарату Верховної ради України Петро Бондар сказав, що зробить усе можливе, щоб протягом того періоду, коли не буде сесій, виборчого періоду від 12 липня, там, умовно, до Дня Незалежності (бо я не можу напевно стверджувати, коли буде вже нове засідання нової Ради). Але думаю, якщо буде, то, скажімо, не раніше 10 серпня, тому що лише підрахунок голосів триватиме 15 днів. Тобто в апарату є від 12 липня як мінімум до 15 серпня – завдання розробити програмне забезпечення і впровадити сенсорну кнопку», – зазначив спікер Верховної Ради.

Раніше Парубій поскаржився депутатам на президента Зеленського.

Нагадаємо, Парубій відкликав запрошення на вибори спостерігачів ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: