«Справа Гладковських»: суд залишив заарештованим телефон посадовця «Укроборонпрому»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці залишив заарештованим мобільний телефон одного з фігурантами справи щодо корупції в Укроборонпромі.
Київський апеляційний суд

Суд залишив заарештованим мобільний телефон одного з фігурантів кримінального провадження щодо корупції в «Укроборонпромі», в якому фігурує син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор.

Таке рішення 22 квітня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги власника телефону, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, детективи НАБУ в березні під час проведення низки обшуків у справі, в тому числі за місцем проживання Ігоря та Олега Гладковських, Віталія Жукова та Андрія Рогози знайшли, а також вилучили мобільний телефон iPhone 6s Plus і жорсткий диск одного з фігурантів. Пізніше суд за клопотанням детектива наклав арешт на це майно, оскільки воно визнане речовими доказами. За даними журналіста «Слова і Діла», майно належить заступнику генерального директора з безпеки «Укроборонпрому» Владиславу Гадіону.

Не погоджуючись із таким рішенням, власник майна подав апеляцію на арешт. Свою скаргу він мотивував тим, що арештоване майно жодного відношення до матеріалів кримінального провадження не має. Вивчивши скаргу, судді відмовили в її задоволенні.

Нагадаємо, згідно з розслідуванням журналістів, підприємства «Укроборонпрому» купували деталі, котрі постачалися контрабандою з Росії групою осіб. При цьому ціни на деталі завищувалися у декілька разів. Учасниками схеми із розкраданнях в оборонному комплексі, за даними журналістів, є Олег та Ігор Гладковські, директор «Укроборонпрому» Павло Букін, Рогоза та Жуков. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.

Раніше у НАБУ заявили, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає від детективів прибрати прізвище Гладковського з клопотань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: