Три роки Кабміну Гройсмана: хто з міністрів найкраще та найгірше виконує обіцянки

Читать на русском

Рівно три роки прем'єр-міністр Володимир Гройсман показує «що таке управління країною». 14 квітня в його уряду чергова річниця й, до речі, остання: восени після парламентських виборів Кабінет міністрів піде у відставку. «Слово і Діло» підбило підсумки трирічного терміну роботи та визначило, хто з міністрів найкраще та найгірше виконує свої обіцянки.

Глава уряду з кожним роком роботи потроху покращує свої показники, хоча Гройсман, як і раніше, не виконав і половини своїх обіцянок. Станом на квітень 2017 року він виконав 22% (35) зобов'язань, у квітні 2018-го було 32% (82), в 2019-му – 39% (136). Разом із тим зростає й кількість провалених, зараз їх уже 60 (17%), а минулого року було 33 (13%), в 2017-му – 9 (5%). Ще 155 обіцянок у прем'єра залишаються в процесі виконання (а часу залишилося не так багато).

Найвищий рівень виконання обіцянок у міністра з питань тимчасово окупованих територій Вадима Черниша – 67% (6) запевнень він виконав. При цьому порівняно з квітнем минулого року ця цифра впала на 16%. Одну обіцянку він провалив, а ще дві – в процесі.

Трохи гірше реалізує свої обіцянки віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе – 65% (11). Вона провалила 3 обіцянки, 3 – в процесі. Крім того, до п'ятірки найбільш відповідальних міністрів увійшли Павло Петренко (58%), В'ячеслав Кириленко (58%) та Ігор Жданов (54%).

Найвищий рівень невиконання обіцянок у міністра інформаційно політики Юрія Стеця – він провалив 45% своїх зобов'язань. До п'ятірки «аутсайдерів» Кабміну за невиконаними обіцянками також потрапили Ігор Насалик (43%), Євген Нищук (37%), Остап Семерак (36%) і Володимир Кістіон (33%).

Нагадаємо, Володимир Гройсман пообіцяв внести до парламенту законопроект про посилення повноважень прем'єр-міністра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: