«Газова справа Дубневичів»: суд продовжив обов'язки фіндиректору «Енергії»

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив обов'язки одного з підозрюваних у справі розкрадання природного газу Нафтогазу України.

Суд продовжив обов'язки фінансового директора фірми «Енергія» Олега Павлишина, якого детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють в причетності до розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на понад 1,4 млрд грн.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Оксана Криворот за результатами розгляду клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

В обґрунтування клопотання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вказував, що ризики перешкоджання Павлишин розслідування не зменшилися. Так, прокурор вважає, що підозрюваний може переховуватися від правоохоронців; незаконно вплинути на свідків та інших підозрюваних в цьому кримінальному провадженні; знищити або спотворити документи, що мають значення для справи і перешкоджати слідству іншим чином.

Вивчивши клопотання, суддя Криворот частково його задовольнила. Так, вона продовжила дію таких обов'язків: не відлучаитися за межі Львівської області без дозволу і повідомляти про зміну свого місця проживання. Водночас суддя прибрала обов'язок, яким Павлишину забороняли спілкуватися з особами, причетними до справи.

Нагадаємо, підозрювані в цій справі хотіли оскаржити обмеження термінів. Також вони подавали касації на відмову в оскарженні. Раніше журналіст «Слова і Діла» дізнався, що НАБУ веде слідство щодо народних депутатів-братів Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: