САП передала Луценку подання на двох нардепів

Читать на русском
Антикорупційні прокурори передали керівнику Генпрокуратури нові подання на двох членів парламенту.
Денис Дзензерський та Сергій Скуратовськийфото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала генеральному прокурору Юрію Луценку подання на притягнення до відповідальності народних депутатів Сергія Скуратовського та Дениса Дзензерського.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву САП.

«САП направила генеральному прокурору України для підтримки і внесення до Верховної Ради України подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України Сергія Скуратовського та Дениса Дзензерського», – йдеться в повідомленні.

За інформацією САП, детективами Національного антикорупційного бюро України зібрано достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності народних обранців за подання завідомо недостовірних відомостей до електронної декларації, передбаченою статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, детективи НАБУ почали розслідувати можливе недостовірне декларування нардепом Скуратовським. Як встановило слідство, політик в деклараціях за 2015-2016 роки не вказав своє судно моделі «Galia» 2002 року. Також у декларації за 2015 рік він забув про автомобіль Mercedes-Benz S450 2010 року дружини Людмили, який вона продала в 2016 році, що теж не відображено в документі. У Бюро додали, що нардеп забув вказати доходи від продажу своєю дружиною автомобіля Porsche Cayenne 2012 року, Lexus LX570 2008 року і ВАЗ 21112.

Крім того, за інформацією НАБУ, Скуратовський у деклараціях за 2015-2016 рік не вказав факти засновництва і володіння його дружиною фірмами ТОВ «Укрполіскорм», ПП «Грін-Грей», ТОВ «КФ «Соло» і ТОВ «КУА «Евроинвест Плюс». До того ж, він забув вказати і факт продажу Людмилою Скуратовською частки в ТОВ «Укрполіскорм» і відповідно доходу в розмірі 8 млн грн.

У Бюро додали, що Скуратовський також може виступати фактичним власником яхти «Божена» і бенефіціаром низки юридичних осіб, таких як: ТОВ «Прімател», мальтійська компанія «Bogena Ltd», вищевказаних ПП «Грін-Грей», ТОВ «Укрполіскорм» та інших фірм.

Також детективи розслідували й можливу брехню в декларації нардепа Дзензерського. Однак САП закрила цю справу. Щоправда пізніше суд скасував таку постанову прокурора, а НАБУ поновило слідство у справі. Як встановили детективи, Дзензерський не задекларував свої борги перед банками в загальній сумі понад 4 млрд грн – це кошти, які повинні бути стягнуті з нього на підставі судових рішень, що набрали законної сили. Крім того, політик міг не вказати в декларації корпоративні права декількох фірм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: