Порошенко сказав, скільки бюджет отримав від розмитнення «євроблях»

Читать на русском
Через механізми пільгового розмитнення в бюджет України надійшло 13,6 млрд грн. За словами Порошенка, ці кошти держава направить на підтримку пенсіонерів.

Через механізми пільгового розмитнення в бюджет України надійшло 13,6 млрд грн.

Як інформує «Слово і Діло», про це глава держави Петро Порошенко написав у Twitter.

Розмитнення авто на єврономерах: нові акцизи та штрафи для «євробляхерів»Щоб безперешкодно ввезти в Україну 14-річну Renault Laguna, її власник заплатив понад 40 тисяч гривень зборів. Митники вважають, що він заощадив.

За словами Порошенка, ці кошти держава направить на підтримку пенсіонерів.

«Всього через механізми пільгового розмитнення надійшло 13,6 млрд. Зокрема, майже 6 млрд по програмі старих автомобілів, і ми ці гроші можемо використати на підтримку пенсіонері», - написав президент.

Нагадаємо, 22 лютого був останній день, коли можна було розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією (євробляхи) за пільговою ставкою 0,5 акцизного збору.

Крім того, до 23 травня ще діятимуть лібералізовані норми щодо адміністративної відповідальності для власників автівок. Після цієї дати і при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Також назвали найдорожчі розмитнені «євробляхи».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: