Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій Помазанов

Читать на русском
Депутат від Народного фронту Андрій Помазанов за чотири роки виконав майже 70 відсотків обіцянок, включно з партійними.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Андрій Помазанов (фракція «Народного фронту»).

Помазанов був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції він дав 26 обіцянок, включаючи передвиборчі програмні обіцянки партії «Народний фронт», за списками якої депутат пройшов до парламенту. Виконав Помазанов 18 обіцянок (69%), а 3 – провалив.

У 2016 році нардеп пообіцяв підтримати постанову про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування офшорів вищих посадових осіб. Однак коли справа дійшла до розгляду постанови в сесійній залі, Помазанов не голосував і провалив обіцянку.

У січні народний депутат заявив, що не голосуватиме за кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Національного банку України. «Не знаю, як фракція визначатиметься з цього приводу, я особисто проти призначення такої кандидатури», – підкреслив він. Але в березні Верховна Рада призначила Смолія головою Нацбанку й Помазанов віддав голос «за».

Виконав Помазанов обіцянку про те, що фракція «Народного фронту» підтримає новий склад Центральної виборчої комісії, якщо президент врахує запропоновані нею кандидатури – Ірину Єфремову, Наталію Бернацьку та Леонтія Шипілова. В підсумку Петро Порошенко вніс до парламенту подання на кандидатів, включаючи запропонованих НФ. 20 вересня 2018-го Рада звільнила 13 старих членів ЦВК і призначила 14 нових, фракція «Народного фронту» майже всім складом підтримала запропоновані кандидатури.

Як і обіцяв, улітку 2016 року Помазанов проголосував за постанову на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка, якого підозрюють у створенні корупційних схем, пов'язаних із ПАТ «Укргазвидобування».

Запевняв Помазанов, що фракція «Народного фронту» одноголосно підтримає звільнення суддів, які порушили присягу. Відзначимо, що президент Петро Порошенко доручив 29 вересня 2016 року провести позачергове засідання Ради для звільнення суддівського корпусу. Того дня депутати дали згоду на звільнення 29 суддів із 33, які порушили присягу. НФ майже всім складом підтримувала відповідні постанови, а сам Помазанов голосував за всі, тому обіцянку вважаємо виконаною.

Також парламентар обіцяв, що голосуватиме за законопроект про звільнення пенсій від оподаткування. У 2016 році Помазанов підтримав проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій», а минулого року – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», яким оподаткування пенсій скасували остаточно.

У процесі виконання в депутата залишаються ще п'ять обіцянок, чотири з них із передвиборчої програми партії. На початку року Помазанов пообіцяв домагатися запровадження візового режиму з Росією. «Ми виступали й виступаємо за запровадження візового режиму, за розрив дипломатичних відносин із державою-агресором. Такі кроки починають уже втілюватися в життя, ви знаєте, що в нас із 1 січня вже є біометричні дані кожного громадянина Росії, які заїжджає на територію України. Це перший крок. Я впевнений, що ми також послідовно, як ми вимагали ухвалення закону про деокупацію, також будемо домагатися й запровадження візового режиму», – сказав депутат. Але цього року жодних кроків для виконання обіцянки не зробив.

Крім того, згідно з передвиборчою програмою, Помазанов має не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Він підтримав законопроект про справедливе призначення й надання субсидій, а також справно голосує за державні бюджети, де на них закладені кошти.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: