Справа ТЕЦ Дубневичів: суд зобов'язав НАБУ розслідувати можливі порушення детектива

Читать на русском
Національне бюро зобов'язали розслідувати можливу недбалість детектива під час розслідування справи про розкрадання газу.

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро розслідувати можливу службову недбалість детектива в ході розслідування кримінального провадження про розкрадання понад 300 мільйонів кубічних метрів природного газу НАК «Нафтогаз України».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енергія-Новояворівськ» подало заяву про вчинення детективом НАБУ можливої ​​службової недбальстві. Однак, посадовець НАБУ не вніс відповідну відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У зв'язку з цим, представник «Енергії-Новояворівськ» подав скаргу на бездіяльність НАБУ. Суд її задовольнив.

Як відомо, ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» подало скаргу на арешт Новояворівської ТЄЦ і передачі її в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів. Адвокат підприємства вказував, що подав у НАБУ заяву про можливе скоєння старшим детективом Другого відділу детективів Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олександром Івановим кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Нагадаємо, суд відмовив Дубневичам у забороні АРМА управляти Новороздільською ТЕЦ. Також Кабінет міністрів зобов'язав «Нафтогаз» поставляти газ на заарештовані ТЕЦ Дубневичів. Раніше управителів ТЕЦ пустили на територію за допомогою поліції і НАБУ. Пізніше, в АРМА звинуватили керівництво ТЕЦ Дубневичів у перешкоджанні запуску опалювального сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: