Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Юрій Соловей

Читать на русском
Юрій Соловей за час своєї каденції дав 16 обіцянок, більшість пов'язані з його виборчим округом.

За рік до виборів пора підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» буде аналізувати рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться по всьому списку парламентаріїв. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Юрій Соловей (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Соловей пройшов до Верховної Ради на виборах в 2014 році по виборчому округу №89 (Івано-Франківська область). За час своєї каденції він дав 16 обіцянок, виконав шість (38%) і п'ять провалив.

Перед виборами Соловей пообіцяв домагатися від уряду і парламенту втручання в кредитну політику комерційних банків – фіксації процентних ставок і курсу валют. У 2015 році нардеп став одним з ініціаторів законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (щодо захисту коштів вкладників та інших кредиторів неплатоспроможних банків і відновлення довіри до банківської системи)». Одночасно з цим він підтримав ініціативи, які суперечать його обіцянці і відокремлюють Національний банк від контролю уряду і парламенту. Після нових ініціатив Соловей не подавав, тому обіцянку вважаємо проваленою.

У 2016 році депутат обіцяв замінити в Микитинецькій школі вікна і двері, а також обладнати спортивний майданчик. У березні минулого року стало відомо, що в школі замінили вікна та двері, але будівництво спортивного майданчика на території школи не було завершено через брак коштів. Так що і цю обіцянку Соловей провалив. У тому ж році Солов'ю не вдалося завершити будівництво спортивного залу в Долгопольській школі. На нього також не вистачило фінансування.

Іншим школам пощастило більше. У 2016-му Соловей виконав обіцянку утеплити класи Джурівській школи. В результаті там у всіх коридорах і класах замінили систему опалення. Впорався народний депутат з обіцянкою виділити для розвитку інфраструктури Верховинської ЗОШ. У минулому році стало відомо, що для цього надійшло 3,4 млн гривень.

Що стосується роботи в парламенті, то в минулому році Соловей пообіцяв зареєструвати законопроект про пенсійну реформу, що передбачає введення обов'язкової накопичувальної пенсійної системи. У підсумку він став співавтором проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування», який зараз чекає розгляду.

Ще п'ять обіцянок потрібно виконати Солов'ю. Зокрема, сприяти будівництву басейнів в межах округу. Деякі успіхи у нардепа є: в 2016-му в Снятині був добудований відкритий басейн, а в Рожневі побудований професійний басейн.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про які ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: